Exuviance-hoito talirauhasten sarveistapeille

Exuviancen hoidot ja tuotteet, jotka sisältävät AHA- ja PHA-happoja, kuorivat, pehmentävät ja kosteuttavat ihoa. Niiden avulla voidaan vähentää talirauhasten sarveistappeja käsivarsissa, reisissä ja poskilla.

Ihoterapeutit ja ihotautilääkärit tekevät AHA-kuorintoja, joita täydennetään sopivilla kotihoitotuotteilla. Kuorivien ja kosteuttavien ominaisuuksiensa lisäksi AHA ja PHA hoitavat ihoa monin tavoin. Ne lisäävät ihon elastisuutta ja täyteläisyyttä ja parantavat ihonsävyä. Hoito ei poista ongelman syytä, mutta se ehkäisee ongelman näkymistä iholla. Jos tappia on paljon, tarvitaan voimakkaampi AHA-pitoisuus kuin mitä ihoterapeutti voi käyttää. Silloin on syytä käydä ihotautilääkärillä, joka tekee AHA-kuorintoja korkealla happopitoisuudella.

Vaikeammissa tapauksissa on syytä kääntyä lääkärin puoleen.

Muistettavaa sarveistappien talirauhasten Exuviance-hoidosta

  • Talirauhasten sarveistappien kuriin saaminen vaatii paljon ponnisteluja sekä ihoterapeutilta että asiakkaalta. Ongelma ei katoa yhdessä yössä. Käytä suositeltuja kotihoitotuotteita säännöllisesti. Hoito alkaa hoitolassa ja päättyy kotona!
  • Kerro ihoterapeutille, jos käytät reseptilääkkeitä tai muita lääkkeitä. Jotkin reseptilääkkeet kuivattavat ihoa ja lisäävät sen herkkyyttä. Hoito ja tuotteet on räätälöitävä sen mukaisesti.
  • Älä nypi tappia, sillä se voi aiheuttaa tulehduksia tai arpia.